Werkwijze

Een pakkende tekst: zo pak ik dat aan

Hoe kan ik je helpen? Het antwoord op die vraag kan zijn: met een informatief persbericht dat de aandacht trekt van redacteuren, een overtuigend artikel of inspirerend interview voor een magazine, een sfeervolle reportage voor een bedrijfsuitgave, of een succesverhaal om op sociale media te delen.

Uiteraard heb ik meer informatie nodig voordat mijn vingers over het toetsenbord ratelen en jij een tekst ontvangt die jouw lezer aanspreekt. Het proces van vraag tot kant en klare tekst, leg ik hieronder stap voor stap uit. Lever je zelf een concepttekst en hoef ik die alleen nog even na te lopen? Dan zijn we natuurlijk sneller klaar. Een korte samenvatting van mijn werkwijze lees je onderaan deze pagina.

Stap 1: Kennismaken en overleggen

Wat is je vraag en waarom? Wat verwacht je van mij, voor wie en voor wanneer? Deze en andere vragen stel ik bij het eerste contact om tot een zo volledig mogelijke opdrachtomschrijving te komen. We bespreken op locatie met een kop koffie onder meer je doel, doelgroep en wensen. Ook maken we afspraken over de levertijd, de prijs en de uitvoering. Na het gesprek ontvang je snel een vrijblijvende en duidelijke offerte. Spoedklus? Geen probleem. Dan gaat alles gewoon in stroomversnelling en nemen we alles telefonisch en/of per mail door.

Stap 2: Interview en informatie

Tevreden over het begrotingsvoorstel? Dan plannen we een interview en verdiep ik mij online of via toegestuurde informatie in jouw organisatie of bedrijf. Afhankelijk van de opdracht ontvang je andersom van mij een op de opdracht gerichte vragenlijst, die ik graag vooraf aan het interview beantwoord zie. Tijdens het gesprek gaan we dan dieper op jouw antwoorden in.

Stap 3: Schrijven, schrappen en schaven

Het is met schrijfwerk net als met schilderwerk: na een goede voorbereiding is het halve werk al gedaan. Aan de hand van jouw wensen en de verzamelde en gestructureerde informatie, stort ik mij nu op het maken van de tekst. Na afronding stuur ik de eerste versie op. Eventuele opmerkingen en suggesties verwerk ik in versie twee. Doorgaans is één correctieronde voldoende.

Stap 4: Duidelijkheid vooraf, verrassende tekst achteraf

In je mailbox ontvang je de kant en klare tekst, gereed om te publiceren, met in navolging een factuur die net zo duidelijk en overzichtelijk is. Alles zoals afgesproken. Geen financiële verrassingen achteraf, wel een verrassende tekst. Dat is de werkwijze van Jasper van Everdingen.

In het kort: van kop koffie tot kant en klare tekst

Stap 1

We maken kennis en nemen met een kop koffie jouw wensen en doelen door. Spoed? Communicatiemiddelen genoeg.

Stap 2

We plannen een interview en ik verdiep mij in en verzamel informatie over jouw organisatie of bedrijf.

Stap 3

Na het interview en het verzamelen van informatie start voor mij het proces van schrijven, schrappen en schaven.

Stap 4

Na een correctieronde ontvang je een aansprekende en overtuigde tekst. Op tijd geleverd, zonder financiële verrassingen.