Details

Opdrachtgever

Indebuurt

Redactie

Hoeksche Waard

Sinds:

Augustus 2018

Redacteur Indebuurt Hoeksche Waard

Met vlotte pen over lokale nieuwtjes schrijven

Indebuurt is een lokaal online platform met tientallen redacties door heel Nederland. Het snelgroeiende medium is - net als bijvoorbeeld het AD - onderdeel van DPG Media en brengt nieuws en verhalen uit de stad of streek met een betrokken, laagdrempelige en populaire schrijfstijl. 

Als freelance redacteur op de Hoeksche Waard-redactie van Indebuurt hou ik de inwoners van dit gebied op de hoogte van nieuwe hotspots, leuke uittips en goede aanbiedingen. Denk aan een gezonde takeaway of een populaire liefdesboom met hangslotjes en echte tortelduifjes. Of als een vervallen monumentaal pand is omgetoverd van doorn in het oog naar lust voor het oog. Of waar je coronaproof naar spulletjes kunt snuffelen tijdens een tuinenmarkt. En waar in de Hoeksche Waard tussen de zonnebloemvelden een gigantische houten fotolijst staat, voor dé zomerfoto. 

Mysteries

Ook leuk om over te schrijven: lokale mysteries. Over wat bijvoorbeeld het historische verhaal achter de nieuwe wijk Heeren van Rustenburg is, wat dat grote beeld naast de Haringvlietbrug moet voorstellen en waar die moeilijke naam van de buurtschap Goidschalxoord vandaan komt.