Details

Opdrachtgever

AD Sportwereld

Gepubliceerd in:

Landelijk dagblad

Gepubliceerd op:

29 augustus 2020

Eindredacteur sportredactie

Bij AD Sportwereld en regionale titels

Naast sportverslaggever ben ik al meerdere jaren ook eindredacteur op de sportredactie van het AD. Door beide werelden te combineren, heb ik achter de knoppen de ervaring vanuit het veld en weet ik andersom goed wat er op de redactie van een sportkrant gevraagd wordt.

In 2016 begon ik bij de regiosportredactie van AD Rotterdams Dagblad en kreeg ik de verantwoording over de sportpagina’s van vijf regionale edities. In gevallen van onderbezetting bij collega's van andere regiosportredacties binnen het AD, schoof ik zo nu en dan ook aan bij Groene Hart, De Dordtenaar/Rivierenland, Utrechts Nieuwsblad, Amersfoortse Courant en Haagse Courant om hen te ondersteunen. 

Landelijke sport

Sinds 2018 voer ik eindredactie voor de landelijke sportredacties van AD Sportwereld en de zes regionale zuidoost-titels: BN De Stem, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, PZC, De Stentor en Tubantia. Vanaf een centrale redactie in Rotterdam ben je verantwoordelijk voor de inhoud van de sportpagina’s die verspreid door heel Nederland bezorgd worden. 

In samenwerking met vormgevers, beeldredacteuren en natuurlijk de schrijvende collega's leverde dit bijvoorbeeld een mooie spread in AD Sportwereld op met een groot interview met technisch directeur Frank Arnesen. Of een deadlinestuk over een Europese wedstrijd van Willem II. En dit verhaal met fotoserie over de Giro Rosa.