Details

Opdrachtgever

Arie Kruithof

Publicatie:

Boek

Gepubliceerd op:

2 juni 2022

presentatie 23 juni 2022

Boek 'Dat vertelden ze er niet bij'

Keepers worden beschouwd als de vreemde vogels van een voetbal
team. Vaak zijn het eenlingen metrare fratsen. Een beetje gek dus. Misschien moet je dat ook wel zijn om vijftien jaar lang voorzitter te zijn van een amateurvoetbalvereniging.

Arie Kruithof (1958) is doelverdediger van het vijfde elftal van NSVV als hij in 2007 besluit zijn geliefde voetbalclub te gaan besturen. Gedreven door goedbedoelde idealen die andere voorzitters in Nederland bij hun aanstelling ook hebben gehad. En net zo onwetend.

Dat vertelden ze er niet bij is een kroniek over het leven van een voorzitter van een dorpsvereniging. Die in zijn bestuursfunctie meer op zich af krijgt dan als keeper in het vijfde: emotionele supporters, (te) fanatieke ouders, maatschappelijke kwesties. Maar ook een vuurwerkincident en een landelijke kunstgrassoap. En hij moet besturen in een wereld waarin geld – zelfs in de derde klasse – een steeds grotere rol speelt. Hoe is dat voor hem – op vrijwillige basis – vol te houden?

Als voorzitter schrijft Arie al vijftien jaar een maandelijkse, vaak spraakmakende column over alles wat er speelt bij NSVV – en in zijn hoofd. Deze columns zijn door Jasper van Everdingen in dit boek gebundeld en aangevuld met verhalen, interviews en anekdotes.

Ongetwijfeld is dit boek een feest der herkenning voor al die andere voorzitters, bestuursleden, vrijwilligers, actieve en rustende leden van al die duizenden andere amateur(voetbal)clubs in Nederland.

Schrijver en journalist Jasper van Everdingen (1985) droeg tien jaar het shirt van NSVV in de kelder van het amateurvoetbal en deelde de kleedkamer
met Arie. Van Everdingen werkt onder meer voor AD Rotterdams Dagblad en AD Sportwereld.

 

Columns
Het boek is gebaseerd op de maandelijkse column van Arie waarin hij schreef over alles wat er speelde bij NSVV – en in zijn hoofd. Deze columns zijn door journalist (AD Rotterdams Dagblad) en oud-ploeggenoot Jasper van Everdingen gebundeld en aangevuld met foto’s, verhalen, achtergronden en natuurlijk anekdotes, want als voorzitter maak je ook genoeg grappige dingen mee.

Ongetwijfeld is dit boek een feest der herkenning voor al die andere voorzitters, bestuursleden, vrijwilligers, actieve en rustende leden van al die duizenden andere amateurvoetbalclubs in Nederland.

Presentatie en bestellen
‘Dat vertelden ze er niet bij – Kroniek van een clubvoorzitter’ is vanaf vrijdag 24 juni verkrijgbaar bij NSVV en in de boekwinkel. Een dag later vindt in de kantine van NSVV de presentatie plaats. Het boek (€16,50) is nu al te bestellen via het contactformulier. De volledige opbrengst komt ten goede aan de clubkas van NSVV.