Details

Opdrachtgever

Qphoto

Gepubliceerd in:

Boek

Gepubliceerd op:

6 november 2020

Nederland en corona

De zichtbare strijd tegen een onzichtbare vijand

De grote impact van het coronavirus op ons land in het voorjaar van 2020 roept herinneringen op die voor veel mensen herkenbaar zijn. Van overvolle intensive cares, van uitgestorven straten en van eenzame ouderen in verpleeghuizen. Het zijn kenmerkende beelden van een haastige wereld die in de pauzestand werd gezet en die alle vanzelfsprekendheden zag wegvallen. Een periode die het volk samenbracht en met elkaar deelde, maar die ook ieder op zijn eigen manier beleefde. 

In Nederland en corona, een boek voor nu en later, legden fotograaf Jeffrey Groeneweg (AD, ANP/Hollandse Hoogte) en journalist Jasper van Everdingen (AD, Indebuurt) vast hoe ons land tijdens de eerste coronagolf zichtbaar streed tegen een onzichtbare vijand. Van de volle landingsbanen op Schiphol tot de lege klaslokalen: de strijd tegen het Covid-19-virus was overal te zien.

Herbeleving van ongekende tijd

In dit boek herbeleeft de lezer een ongekende tijd. Van lege wegen tot volle ic's en van hamsterhysterie tot hartverwarmende initiatieven: het komt allemaal voorbij. Ook mensen die in de frontlinie werkten en uit het onderwijs delen hun verhaal. Samen met de unieke beelden die Jeffrey Groeneweg maakte, helpen de verhalen in Nederland en corona de herinneringen aan een uitzonderlijke tijd levend te houden. Want ook als de snelwegen straks toch weer leeg zijn, het zal nooit meer hetzelfde zijn als de eerste keer. Het boek is voor 29,99 euro online te bestellen via bol.com of voor 24,99 euro via Qphoto.nu