Over mij

Het woord dat ik niet ken

Stilzitten. Voor de foto’s heb ik mijn best gedaan, maar als journalist, tekstschrijver en eindredacteur ken ik dat woord niet. Nieuwsonderwerpen uitzoeken, reportages maken, interviewen, advies geven over persberichten, webteksten herschrijven, overleggen met vormgevers en beeldredacteuren, vliegensvlug artikelen tikken voor online nieuwsmedia, tegen de deadline aan pagina’s nakijken voor printmedia: het is zomaar een greep uit mijn dagelijkse werkzaamheden. Dat zie ik niet als werk. Dat zie ik als een veelzijdig vak dat ik met het grootste plezier en vol energie uitoefen.

Ik ben Jasper van Everdingen, geboren (1985) en getogen in de Hoeksche Waard, een eiland onder Rotterdam. Al sinds ik op jonge leeftijd mijn passie voor het geschreven woord ontdekte, merk ik dat mensen graag van mijn tekstuele diensten gebruikmaken. Eerst lokaal, al snel regionaal en inmiddels al jaren ook landelijk. Een toenemend aantal opdrachten en de geleidelijke uitbreiding van het aantal diensten, leidden in de voorbije vijftien jaar tot een eigen bedrijf met afwisselend, uitdagend en dienstbaar beroep.

Van Kuip tot rommelschuur

Ik geniet van de grote variatie in mijn werkdagen. Het ene moment interview je in de Kuip de algemeen directeur van Feyenoord over de nieuwe multisportclub, het andere moment luister je in een rommelschuur naar een 83-jarige man die over zijn 9000 grammofoonplaten vertelt. Tik je de ene dag over een nieuwe wijk in Oud-Beijerland, voer je volgende dag eindredactie voor een landelijke sportkrant (AD Sportwereld) of regionale titels (BN De Stem, ED, De Gelderlander, PZC, De Stentor, Tubantia). En herschrijf je geen persbericht voor een startende ondernemer of gevestigde naam in het MKB, dan maak je wel een reportage voor een magazine of winkeliersvereniging. En zo heb ik het graag.

Nieuwe stap: boeken schrijven

Vanuit mijn werk als journalist voor AD Rotterdams Dagblad is nu mijn eerste boek uit: Nederland en corona. Boek nummer 2, over de Hoeksche Waard in de Tweede Wereldoorlog, is al in de maak. In de toekomst staat ook nog een boek op de rol over Schuring, de buurtschap waar ik ben opgegroeid. En als sportverslaggever in de Hoeksche Waard sluit ik een boek over lokale sportverhalen niet uit.

Social media

Voor regionale en landelijke nieuwsmedia volg ik nieuws en ontwikkelingen op de voet. Zelf ben ik op social media ook te volgen. Zo krijg je een beeld van mijn veelzijdige werk, interessante ontmoetingen en de bijzondere plekken waar ik kom.