Details

Opdrachtgever

AD

Gepubliceerd in

AD Sportwereld

Sinds

Oktober 2018

Eindredacteur sportredacties AD en regiotitels van DPG Media

Naast sportverslaggever ben ik al meerdere jaren ook eindredacteur op de sportredactie van het AD. Door beide werelden te combineren, heb ik achter de knoppen de ervaring vanuit het veld en weet ik andersom goed wat er op de redactie van een sportkrant gevraagd wordt.

In 2016 begon ik bij de regiosportredactie van AD Rotterdams Dagblad en kreeg ik de verantwoording over de sportpagina’s van vijf regionale edities. In gevallen van onderbezetting schoof ik ook geregeld aan bij de sportredacties van AD Groene Hart, AD De Dordtenaar/Rivierenland, AD Utrechts Nieuwsblad, AD Amersfoortse Courant en AD Haagse Courant. 

Landelijke sport

Sinds 2018 voer ik ook eindredactie voor de landelijke sportredacties van AD Sportwereld en de zes regionale zuidoost-titels: BN De Stem, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, PZC, De Stentor en Tubantia. Vanaf een centrale redactie in Rotterdam ben je in deze functie verantwoordelijk voor de inhoud van de sportpagina’s die verspreid door heel Nederland bezorgd worden. 

Hieronder een selectie van een aantal pagina's uit AD Sportwereld en de regionale kranten waar ik een bijdrage aan mocht leveren.