Details

Opdrachtgever

Qphoto

Publicatie

Boek

Gepubliceerd op

6 november 2020

het boek is uitverkocht

Nederland en corona

De grote impact van het coronavirus op ons land in het voorjaar van 2020 roept herinneringen op aan overvolle ic's, aan uitgestorven straten en aan eenzame ouderen in verpleeghuizen. Het zijn kenmerkende beelden van een haastige wereld die in de pauzestand werd gezet en die alle vanzelfsprekendheden zag wegvallen. Een periode die het volk samenbracht en met elkaar deelde en die tegelijkertijd iedereen op zijn eigen manier beleefde. 

In Nederland en corona, een boek voor nu en later, legden fotojournalist Jeffrey Groeneweg (AD, ANP/Hollandse Hoogte) en journalist Jasper van Everdingen (AD) vast hoe ons land tijdens de eerste coronagolf zichtbaar streed tegen een onzichtbare vijand. Van de volle landingsbanen op Schiphol tot de lege klaslokalen: de strijd tegen het Covid-19-virus was overal te zien.

Herbeleving van ongekende tijd

In dit boek herbeleeft de lezer op een luchtige, prettig leesbare manier een historische tijd. Het hamsteren, de heropening van de horeca, de hartverwarmende initiatieven: het komt allemaal voorbij. Ook delen ic-verpleegkundigen, onderwijzers en de thuiswerker hun verhaal. Samen met de unieke beelden in dit boek helpen deze verhalen de herinneringen levend te houden aan een tijd waar we later onze kinderen en kleinkinderen over vertellen. Toen alles aan deze pandemie ook nog nieuw en onbekend was.