Tekstschrijver

Meeste bereik met duidelijkheid

Voor het overtuigend overbrengen van een boodschap zijn geen dure woorden nodig. Ze klinken interessant, maar het zijn de heldere teksten die mensen onthouden en aansporen tot handelen. Als tekstschrijver help ik ondernemers en organisaties daarom met duidelijke taal aan doeltreffende teksten.

Een tekstschrijver inschakelen? Ja!

Iedereen kan een tekst schrijven, maar niet iedereen ziet de valkuilen. Het onderschatte risico is een averechts effect op je doelgroep. Hoe onbegrijpelijker de tekst, des te eerder de lezer afhaakt. Hoe meer verkeerde woordkeuzes, des te minder de tekst aanspreekt. En hoe slordiger geschreven, des te slechter dit is voor het imago van jouw bedrijf, organisatie of vereniging. 

Om met woorden een doelgroep te bereiken, is dus een zorgvuldig geschreven tekst nodig die aanspreekt. Maar wat is de juiste schrijfwijze voor jouw lezer, klant of relatie? Hoe verpak je jouw boodschap in een tekst die uitnodigt om te lezen en die tegelijk duidelijk en doeltreffend is? Bespaar jezelf deze hoofdbrekens en de kostbare tijd die daarmee gemoeid is. Vertel mij wat in jouw hoofd zit, dan vertaal ik het naar een pakkende, op maat geschreven tekst. 

Het voordeel van een externe tekstschrijver

Een buitenstaander over jouw bedrijf laten schrijven? Ja, juist! Als externe tekstschrijver kijk ik op 'afstand' met een frisse blik naar jouw bedrijf en daardoor begrijp ik beter wat de klant wil weten. Daarom breng ik het verhaal van jouw bedrijf klantgericht naar buiten. Ik verwerk een berg informatie tot een samenhangende en prettig leesbare tekst. Vakjargon filter ik tot begrijpelijke taal. En ingewikkelde materie vertaal ik naar een heldere uitleg over relevante thema's. Wat overblijft: een duidelijke en doeltreffende tekst.

Heb je interesse?

Jij weet welke boodschap je wilt vertellen. Jasper van Everdingen weet hoe je jouw lezer aanspreekt en overtuigt én helpt je graag jouw doelgroep te bereiken. 

Wat ik voor je kan betekenen

Zoek je een tekstschrijver voor interessante interviews, overtuigende nieuwsartikelen of aansprekende webteksten? Neem met mij contact op. Heb je vragen over een tekst of wil je dat een tekstschrijver jouw tekst nog even taaltechnisch naloopt? Ik help je graag met advies over en het redigeren en (her)schrijven van teksten. Vraag je je als ondernemer af waarom je voor een advertorial (advertentie geschreven als artikel) zou kiezen en niet voor een advertentie? Ik leg het uit en ga aan de slag. 

Heb je interesse?

Journalistieke tekst nodig of op zoek naar een journalist voor meerdere klussen? Neem contact op voor meer informatie of voor een nadere kennismaking.

Meer diensten

Journalist

Voor een pakkend menselijk verhaal of gedetailleerde reconstructie. Voor objectief en zonder opsmuk geschreven nieuwsartikelen. Voor scherpe interviews en sfeervolle reportages.

Eindredacteur

Voor het meedenken met en aansturen van online- en printmedia. Voor teksten corrigeren en herschrijven. Voor snel kunnen schakelen en stressbestendig werken tegen de deadline.