Journalist

Al 1000+ journalistieke teksten

Diepgravende artikelen, inspirerende verhalen, scherpe interviews, sfeerverslagen: sinds 2013 schreef ik al meer dan duizend journalistieke teksten in allerlei vormen voor nieuwsmedia als AD Rotterdams Dagblad en Indebuurt Hoeksche Waard.

Als freelance journalist werk ik vooral in de regio Rotterdam en concentreer ik mij dus op regionale (nieuws)verhalen. Dat doe ik niet alleen in opdracht van, ik speur ook zelf naar onderwerpen. Ook heb ik in deze regio een netwerk opgebouwd voor tips en (het controleren van) informatie.

Als journalist wil ik alles weten en uitzoeken

Voor AD Rotterdams Dagblad ben ik vooral actief in de Hoeksche Waard. Voor de lezers van de Hoeksche Waard-editie hou ik in dit gebied mijn oren en ogen open en zoek ik uit wat het verhaal is achter een verwaarloosd rijksmonument. Waarom de grootste van de veertien dorpen in de Hoeksche Waard nog groter wordt. Waarom de trotse bewoners van Tiengemeten toch hun geliefde eiland verlaten. Wat de waarde van een beschermde status is, als gemeentelijke monumenten toch de sloopkogel wacht. Waar de naam Hoeksche Waard vandaan komt. Wat de lokale oorlogsherinneringen zijn en hoe de naoorlogse jaren zich hier voltrokken.

Graag op pad, op zoek naar nieuws en verhalen

Deze (nieuws)verhalen wissel ik af met verschillende Hoeksche Waardse rubrieken. Zo zag ik twee jaar lang tal van zolderkamers in een serie over uit de hand gelopen hobby's, buurtte ik een hele zomer bij buurtschappen en loop ik momenteel wekelijks op straat iemand tegen het lijf voor spontane interviews. 

Als sportliefhebber volg ik ondertussen voor AD/RD ook al zes jaar de regiosport in de Hoeksche Waard. Van amateurclubs tot topsporters uit de streek. 

Heb je interesse?

Journalistieke tekst nodig of op zoek naar een journalist voor meerdere klussen? Neem contact op met Jasper van Everdingen voor meer informatie of voor een nadere kennismaking.

Wat ik voor je kan betekenen

Op zoek naar een freelance journalist met ervaring en bekend in de regio Rotterdam? Ik ben al jaren vertrouwd met het hele proces van nieuwsjagen tot nieuws brengen en weet in en rondom Rotterdam de weg. Ook ben ik gewend om te overleggen met fotografen, vormgevers en eindredacteuren, evenals met werken onder tijdsdruk. Een journalist nodig die zich graag vastbijt in een onderwerp? Ik laat pas los als alles duidelijk en gecontroleerd is. Ook schakel ik moeiteloos van informatief nieuwsbericht naar scherp interview, van gedetailleerde reconstructie naar pakkend menselijk verhaal en van diepgravend artikel naar sfeervolle reportage.

Heb je interesse?

Journalistieke tekst nodig of op zoek naar een journalist voor meerdere klussen? Neem contact op voor meer informatie of voor een nadere kennismaking.

Meer diensten

Tekstschrijver

Voor het overtuigend overbrengen van een boodschap. Voor het verwerken van een berg informatie tot een leesbare, heldere en aansprekende tekst. Voor een verhaal dat wél wordt naverteld.

Eindredacteur

Voor het meedenken met en aansturen van online- en printmedia. Voor teksten corrigeren en herschrijven. Voor snel kunnen schakelen en stressbestendig werken tegen de deadline.