Eindredacteur

Meer dan kromme zinnen rechtbuigen

Een eindredacteur is verantwoordelijk voor de inhoud van een uitgave. Maar zijn rol bestaat uit meer dan teksten controleren op foutjes en kromme zinnen rechtbuigen. Bij het maken van een blad, krant of andere geschreven communicatie ben je het beginstation dat meedenkt over de samenstelling van het mediaproduct, het aanspreekpunt dat snel schakelt bij veranderingen en het eindstation dat de inhoud controleert. 

Eindredactie voeren vraagt organiserend vermogen, een geoefend oog voor detail en stressbestendigheid. Wie levert wanneer welke tekst en foto's? Staat nergens een spatie te veel? Sluiten beeld en tekst op elkaar aan? Juist door dit samenspel van coördineren, controleren en de deadline bewaken is eindredactie voeren in mijn ogen een boeiend en uitdagend vak.

Een gezamenlijk doel: het beste eindresultaat bereiken

Als freelance eindredacteur doe ik dit werk al jaren met veel plezier voor diverse redacties van onder andere online nieuwsplatforms en regionale en landelijke (dag)bladen. Het geeft steeds weer energie om onder tijdsdruk samen met schrijvende collega’s, vormgevers en beeldredacteuren het beste eindresultaat te willen bereiken. Met als gezamenlijk doel: lezers een mooie, lezenswaardige krant of website bieden.

Heb je interesse?

Sluit het werk van Jasper van Everdingen aan bij jouw vraag? Hij helpt graag de kwaliteit van jouw communicatieve uitingen te verhogen.

Wat ik voor je kan betekenen

Op zoek naar een eindredacteur die meedenkt bij de samenstelling van een magazine of over de invulling van een website? Neem contact met mij op. Plotseling onderbezetting op een redactie? Ik ben gewend om op het laatste moment bij te springen. Als eindredacteur ben ik ook redacteur. Ik schrijf interviews voor clubbladen, maak reportages voor bedrijfsbladen en lever pakkende teksten voor tijdschriften. Ook help ik graag met het corrigeren, redigeren en herschrijven van communicatieve uitingen.

Heb je interesse?

Journalistieke tekst nodig of op zoek naar een journalist voor meerdere klussen? Neem contact op voor meer informatie of voor een nadere kennismaking.

Meer diensten

Journalist

Voor een pakkend menselijk verhaal of gedetailleerde reconstructie. Voor objectief en zonder opsmuk geschreven nieuwsartikelen. Voor scherpe interviews en sfeervolle reportages.

Tekstschrijver

Voor het overtuigend overbrengen van een boodschap. Voor het verwerken van een berg informatie tot een leesbare, heldere en aansprekende tekst. Voor een verhaal dat wél wordt naverteld.